onsdag den 29. december 2021

Malta d. 29. december 2021

 Det blæste rigtig meget i dag, så vi valgte at starte dagen med at køre ind til hovedstaden Valletta.

Her gik vi først rundt på det nationale krigsmuseum Fort St Elmo, derefter gik vi en tur rundt i den gamle bydel og fik en kop varm kakao på en hyggelig gadecafé. Bemærk bordene i de skrå gader er justeret i benlængden, så de selvfølgelig kan stå vandret :)


Omkring middagstid kørte vi til "Windrose Giant Cat Weathervane" og sad og spiste frokost i bilen, for derefter at gå en rundtur i området. Det var en meget smuk tur, hvor vi bl.a. så kødædende planter og lavaklipper hvor skorpen stadig lå oven på og beskyttede mod erosion. På vej ind i området kom vi forbi flere skilte hvor der stod privat, men grusvejen længst mod højre var ikke privat, så her kunne vi følge en rød markeret sti, hele vejen rundt - dog svagt markeret flere steder, men den var der. 

Turen kan helt klart anbefales.







Efter gåturen kørte vi til Il-Majjistral Nature & History Park. Det lyder som et rigtig fint naturområde, men vi var meget glade for vi havde fundet den første vandretur, for dette område var godt nok meget goldt og stenet. Og svært at forstå at det er her, man har valgt at lægge naturparken, og ikke på det smukke område syd for. Men det er nok fordi størstedelen af området vi gik i tidligere er privat.


Vi fandt en pindsvineunge som var i live, men lå meget meget stille. Men vi håber at den overlevede.


Da det blev aften, gik vi ud og spise på endnu en lokal restaurant, Nora's Lounge Diner. Det har 4,5 stjerner ud af 5 på Google maps, men det var ikke særlig god mad vi fik.



















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

1-dags tur til Orø

I dag var jeg og min mand på besøg hos mine forældre. Vi tog færgen til Orø og gik rundt langs kysten på den vestlige side, hvor vi kom forb...